איך להיכנס להייטק ממקצועות הבריאות?
עובדים במקצועות הבריאות ורוצים להיכנס לעולם ההייטק?
טוב, אז הגעתם למקום הנכון. רק רגע לפניי שנתחיל יש כמה הבהרות שחייב להבין.
אנחנו יודעות שקראנו לזה הייטק אבל בעיקרון התעשיה שמתאימה לאנשים שעוסקים בתחומי הבריאות והרפואה זה דווקא ביוטק, פארמה או חברות מדיקל דיוויס (medical device).
ביוטק
ההגדרה הקצרה מויקיפדיה:
תחום של מחקר ופיתוח יישומי, המשתמש בידע ביולוגי לפיתוח טכנולוגיות. פיתוחים ביוטכנולוגיים מנצלים את תהליכי החיים במערכות הביולוגיות לצורך ייצור מוצרים בתחומי התעשייה, הרפואה, החקלאות והקוסמטיקה לרווחת האדם.
מחקרים בתחום הרפואה והבריאות קיימים כבר שנים רבות ובמחשבה ראשונה אולי תגידו לעצמכם שכל מה שצריך שם זה רק מדענים אבל זה לא נכון. אנחנו כרופאים, פיוזיותרפיסטים אחים ועוד, יכולים להתברג למגוון תחומים בתעשייה.
ביניהם- תיאום מחקר, מכירות, ייעוץ, הדרכה, יישום ועוד.
תעשיית התרופות והציוד הרפואי הם חלק בלתי נפרד מתחום הביוטק ומהווים חלק חשוב בפיתוח ויישום הטכנולוגיות הביולוגיות. ביוטק מאפשרת פיתוח תרופות חדשות (להלן תעשיית הפרמה Pharma) וציוד רפואי (מדיקל דיוויס medical device) שמטרתו לעזור למטופל ע”י שיפור חייו בצורה ישירה או ציוד למטפלים כדי שיוכלו לבצע את עבודתם טוב יותר.
גם חברות הפארמה וגם מדיקל דיוויס (מכשור רפואי) מתחלקות ל2 סוגים באופן ממש גס- חברות corprate ענקיות עם דרגים מאוד ברורים- שם כל אחד עושה את תפקידו וזה נורא ברור לאן אפשר להתפתח. לעומתם יש חברות סטארט אפ start up שבהם התפקידים לעיתים מרגישים יותר כלבויניק style בהם אדם אחד יכול לעשות מגוון רחב של תפקידים, אפשרויות הקידום לא תמיד ברורות אך יכולות להיות מהירות מאוד (במיוחד אם אתם נכנסים לעבוד בחברה בתחילת דרכה).
מן הסתם שיש יוצאים מן הכלל ויש סטרטאפים ענקיים שפועלים כמו חברות corporate.